Η ιστορία της Κρήτης κατά τη διάρκεια των αιώνων διαμορφώνει μια μοναδική κουζίνα. Οι πολλοί κατακτητές, οι πόλεμοι, το πλούσιο κρητικό έδαφος σχημάτισαν μια κουζίνα με μερικά βασικά χαρακτηριστικά: καθαρά γεύση, συνεπή χρήση ελαιολάδου και βοτάνων, συχνή χρήση απλών συστατικών για να κάνουν υγιεινά πιάτα γεμάτα άρωμα.
Η κ. Ευτυχία, έχοντας μάθει από τη μητέρα της Σόφια τις αυθεντικές κρητικές γεύσεις κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας της, κράτησε αυτή τη φιλοσοφία μέχρι σήμερα.
Αυτή η πολύτιμη γνώση οι γιοι της, ο Γιώργος και ο Παναγιώτης Χατζημανολάκης, αποφάσισαν να προσφέρουν στο κοινό ανοίγοντας μια μικρή ταβέρνα το 1995 στην Άνω Σταλό, στα Χανιά της Κρήτης.
Η ταβέρνα “Λεβέντης” αγκαλιάστηκε από το κοινό καθώς και από τους κριτικούς τροφίμων / αρθρογράφους τροφίμων, κερδίζοντας πολλά γκουρμέ βραβεία.